EBEVEYN DANIŞMANLIĞI

Filial Terapi

Haftada bir kere 30-dakikalık oyun zamanları kullanarak ebeveyn ve çocuk arasındaki ilişkiyi güçlendirmeye yarayan 10-oturumlu özel bir ebeveyn eğitim programıdır.

Oyun çocuklar için önemlidir, çünkü onlar için iletişim kurmanın en doğal yoludur. Oyun çocukların dilidir, oyuncaklar ise onların kelimeleri gibidir. Yetişkinler deneyimlerini, düşüncelerini ve duygularını anlatırlar. Çocuklar yaşadıkları deneyimleri keşfetmek ve düşüncelerini ifade etmek için oyuncakları kullanırlar. +Dolayısıyla ebeveynlere, çocukları ile evlerinde oynamaları için dikkatlice seçilmiş bir takım oyuncaklarla, özel bir şekilde düzenlenmiş 30-dakikalık oyun zamanları öğretilir. Bu özel oyun zamanları sırasında ebeveynler çocuklarının duygularına anlayışlı bir şekilde tepki vermeyi, çocuklarının öz saygısını geliştirmeyi, çocuklarının kendini kontrol etmek ve kendinden sorumlu olmayı öğrenmesine yardım etmeyi ve bu özel oyun zamanları sırasında terapötik sınırlar koymayı öğreniyor. Her hafta 30 dakikalığına çocuk, ebeveynin evreninin merkezi oluyor. Bu özel zaman içerisinde ebeveyn, çocuğun oyun aracılığıyla kendini ifade etmesini tamamiyle kabul ettiği ve kendini güvende hissettiği bir ilişki yaratır- korkular, beğendikleri, beğenmedikleri, istekler, kızgınlık, yalnızlık, neşe, ya da başarısızlık duyguları. Bu alışılmış tarzda bir oyun zamanı değildir. Bu, çocuğun yönlendirdiği ve ebeveynin takip ettiği özel bir oyun zamanıdır.

Bizimle İletişime Geç

Psikoterapi sürecinize başlamak için TIME Psikoloji Merkezi’nden randevu alarak bizimle iletişime geçebilirsiniz. Seanslarımızda hem yüz-yüze hem de online seçenekleri bulunmaktadır.

Alanında uzman terapistlerimizden bilgi almak için bizimle iletişeme geçebilirsiniz.

Bilgi almak için  0553-879-6196 

İletişime Geç